Vedrana Vrabec

Vedrana Vrabec

  • Creative director
  • Rašić+Vrabec

Kontakt

vedrana.vrabec@gmail.com

Mreže


Komode kroz stoljeća

Izložba predočava razvoj i danas aktualnog reprezentativnog komada namještaja u razdoblju od 17. do 19. stoljeća. Ukupno 25 Komoda iz različitih stilskih razdoblja predstavljeno je u Kneževom dvoru u Dubrovniku. Zadatak studija Rašić+Vrabec je bio dizajnom postava naglasiti njihovu umjetničku vrijednost i eleganciju, te istaknuti vještinu ondašnjih majstora. Osmišljen je modularni sustav postamenata u kojem je svaki postament prilagođen dimenziji ili značaju svake Komode, a posebna pažnja je posvećena rasvijeti, kako bi se u postavu izložbe dobio željeni efekt „lebdeće elegancije“.

Svaka komoda ima svoju priču i atraktivne ukrase na što posjetitelja upućuje tekst apliciran na svakom postamentu. Najbitnija komoda jedna je od rijetkih koja ima autorski potpis i to skriven. Ona je zato izdvojena u posebnu sobu sa posebno osvjetljenim postamentom, a potpis je uvećanim printom prikazan na zidu.

Zbog privlačnih „oblina“, autorska je komoda korištena i kao glavni vizual, a elegantno funkcionira i u kontrastu sa minimalističkim logotipom koji na jasan i jednostavan način ilustrira temu Komode.

001_WMR_5670 009_WMR_5772 004_WMR_5710 005_WMR_5759 010_IMG_2787 011_Komode_Poster_3
Povratak na listu radova