Vedrana Vrabec

Vedrana Vrabec

  • Creative director
  • Rašić+Vrabec

Kontakt

vedrana.vrabec@gmail.com

Mreže


Freewa - Free Water Project

Freewa je dobar primjer u kojemu su dizajneri ujedno i osnivači startup-a te nositelji glavne ideje projekta. Iz nečega što je prvotno trebalo biti turistički suvenir napravili su zaokružen društveno odgovoran i ekološki projekt.

Projekt je nastao s ciljem da potakne ljude na korištenje besplatne pitke vode, a time i na smanjenje korištenja plastike. Hrvatska je čak treća u EU po bogatstvu pitkom vodom, a problem plastike u okolišu i morima postaje sve veći lokalno i globalno.

Freewa je platforma za zaštitu, mapiranje i korištenje izvora besplatne pitke vode te se sastoji od mobilne aplikacije i boce s torbicom. Sve se proizvodi u Hrvatskoj od ekoloških materijala.

Mobilna i web aplikacija su besplatni i pokazuju najbliže izvore pitke vode: prirodne izvore i urbane česme. Omogućavaju korisnicima da sami fotografiraju i mapiraju izvor te ostave svoj review izvora.

Boca je staklena i praktična za nošenje, a zaštićena je mekanom torbicom koja je napravljena od recikliranih plastičnih jednokratnih boca.

freewa_logo web-_MG_2811-Edit web-_MG_2846-Edit web-_MG_2886-Edit Freewa_Tobolci_Pimp_ Freewa_Tobolci_Pimp_2 hand-apple-iphone-smartphone_new Freewa_responsive_mockup_laptop_1 Izvori_fotke_2 Izvori_fotke_1 radno
Povratak na listu radova