Izvorka Jurić

Izvorka Jurić

  • dizajnerica, edukatorica
  • Design Bureau Izvorka Juric

Kontakt

izvorka@juric.biz

Mreže


GENOS setovi za DNA testiranje

Genos je prvi privatni DNA laboratorij u ovom dijelu Europe koji provodi sve oblike analize DNA. Stalnim ulaganjem u znanstveno-istraživačke projekte, Genos se pozicionira u sam vrh suvremene svjetske znanosti, jer istraživačko-razvojnim projektima najnovija otkrića pretvara u nove proizvode i usluge koje nudi domaćem i međunarodnom tržištu. U svom suvremeno opremljenom laboratoriju Genos primjenom najnovijih metoda i validiranih protokola pruža cjelovitu uslugu od izolacije DNA do tumačenja rezultata.

Genos setovi za DNA testiranje služe za samostalno uzimanje uzoraka od strane korisnika. Pomoću kolektora koji se nalazi u pakiranju uzima se uzorak brisa bukalne sluznice koji se zatim, povratnom ambalažom priloženom u pakiranju, vraća nazad u Genos laboratorij na analizu. Jedan od osnovnih zahtjeva pakiranja ovog proizvoda je čvrsta zaštitna vanjska ambalaža koja štiti kolektor od oštećenja.

Linija proizvoda za DNA testiranje trenutno obuhvaća 6 proizvoda. Označavanja linije temelji se na modularnom sistemu koji omogućuje smanjenje produkcijskih troškova te brz odgovor na razvoj novih proizvoda vezanih za najnovija genetska otkrića.

Osnovno pakiranje čvrsta je kartonska cijev kružnog promjera s mat crnim metalnim fiksnim dnom i poklopcem. Osnovno pakiranje sadrži samo informacije koje su primjenjive na sve proizvode, dok samoljepive etikete sadrže nazive i informacije pojedinih DNA setova te kodiraju proizvode unutar linije bojom i fotografijom.

Tuljak je izrađen od bijelog mat kartona na kojem je selektivno otisnut UV lak površinom stilizirane ilustracije DNA lanca, a samoljepive etikete lakirane su sjajnim lakom. Za lakše otvaranje proizvoda etikete su perforirane u pregibu poklopca dok čvrstoća materijala etikete dodatno osigurava paket do otvaranja.

Svaki set sadrži: upute za korištenje DNA kolektora, opći upitnik i narudžbenicu za testiranje uzorka, uplatnicu, povratnu zaštitnu kuvertu, zaštitne rukavice te jedan, dva ili tri DNA kolektora (zavisno o proizvodu). Unutarnji materijali kodirani su bojom, obzirom na vrstu proizvoda, te je svaki pojedini proizvod označen zasebnim serijskim brojem (broj uzorka). Dio proizvoda sadrži i kružni preklopni letak koji dodatno objašnjava prednosti proizvoda i mogućnosti DNA testiranja.

_
naručitelj: GENOS d.o.o. / kreativni tim: Izvorka Jurić (kreativna ideja, art direkcija, dizajn), Jelena Gvozdanović (dizajn unutarnjih materijala ambalaže), Maja Danica Pečanić (fotografije ambalaže)

_
nagrade i priznanja:

  • dio Izložbe hrvatskog dizajna 13/14, Hrvatsko dizajnersko društvo, 2014., HR
  • objavljeno na portalu The Dieline, 2014., Internacional
  • objavljeno na portalu Packaging of the World, 2014., Internacional
  • objavljeno na portalu Vizkultura, 2014., HR
  • dio izložbe “Retrospektiva ZzID 2009-2013″, Centar za dizajn Hrvatske gospodarske komore, 2014., HR
GENOS-pakiranje2a GENOS-pakiranje2b GENOS-pakiranje3 GENOS-pakiranje4 GENOS-pakiranje4a GENOS-pakiranje6a
Povratak na listu radova