Izvorka Jurić

Izvorka Jurić

  • dizajnerica, edukatorica
  • Design Bureau Izvorka Juric

Kontakt

izvorka@juric.biz

Mreže


FINA vrhunska rakija

FINA rakije i likeri vrhunska je grupa prirodnih proizvoda bez dodanih aroma. FINA rakije i likeri namijenjeni su suvremenom konzumentu i plasirani su u barove i klubove, za konzumaciju u avionima i hotelskim mini barovima, ali i za prodaju u maloprodajnim lancima. FINA vrhunska rakija grupa proizvoda sadrži liniju od četiri okusa rakija i liniju od četiri okusa likera. S obzirom na različito pozicioniranje proizvoda odlučeno je napraviti vizualnu distinkciju između rakija i likera, no zadržati i jedne i druge unutar istog sustava identiteta proizvoda.

Projekt uključuje cjelokupni razvoj proizvoda od osmišljavanje imena do dizajna ambalaže te promocije proizvoda. Osnova vizualnog identiteta je suvremena tipografija u kombinaciji sa stiliziranim ilustracijama voća. Razlikovnost između rakija i likera stavljena je u poziciju pozitiva i negativa, pa su tako svijetle rakije kodirane bijelim i crnim elementima, dok su tamni likeri kodirani srebrnom bojom. Zbog širokog plasmana u različite prodajne kanale FINA rakije i likeri proizvedeni su u više različitih veličina i oblika.

Mrežne stranice FINA vrhunske rakije prezentiraju proizvode iz grupe proizvoda te donose novosti vezane uz robnu marku FINA. Osmišljene su i oblikovane u skladu s vizualnim identitetom proizvoda, jednostavne strukture i pročišćenog dizajna te prilagodljive za sve ekrane (responsive web). FINA mrežne stranice mogu se pogledati na www.fina-vrhunskarakija.com

_
naručitelj: ČIMA d.o.o. / kreativni tim: Izvorka Jurić (kreativna ideja, art direkcija, dizajn), Jelena Gvozdanović (ime proizvoda, suradnica na izvedbenom rješenju), Maja Danica Pečanić (fotografije ambalaže), Bruno Šarić (web produkcija)
_
nagrade i priznanja:

  • internacionalna dizajn nagrada QuadAward, Quadaward UG, 2014., D
  • nagrada dana na Favourite Design, 2014., Internacional
  • finalist CroPak 2014, 2014., HR
  • objavljeno na portalu The Dieline, 2014., Internacional
  • objavljeno na portalu Packaging of the World, 2014., Internacional
  • dio izložbe “Retrospektiva ZzID 2009-2013″, Centar za dizajn Hrvatske gospodarske komore, 2014., HR
  • objavljeno na portalu Vizkultura,2013., HR
FINApremium_brandy01-b FINApremium_brandy04 FINA-rakije05N-4-b FINApremium_brandy03 FINA-likeri05N-4-b FINApremium_brandy02-b FINA-rakije002L-2-b FINA-likeri002L-2-b FINApremium_brandy06-b FINAvrhunskarakija FINA-voce FINA-laptop-web-1 FINA-laptop-web-2 FINA-laptop-web-4 FINA-laptop-web-3
Povratak na listu radova