Izvorka Jurić

Izvorka Jurić

  • dizajnerica, edukatorica
  • Design Bureau Izvorka Juric

Kontakt

izvorka@juric.biz

Mreže


DOMECA šećeri u prahu

DOMECA grupa proizvoda sastoji se od linije DOMECA šećera u prahu, linije DOMECA sode bikarbone i limunske kiseline te linije DOMECA krušnih mrvica, a u planu su raznovrsni proizvodi za domaćinstvo.

DOMECA šećeri u prahu linija je proizvoda koja se sastoji od 4 vrste šećera u prahu od kojih su 3 aromatizirana (jagoda, cimet i vanilija), a u pripremi su još dvije arome (kokos i kakao). DOMECA šećeri u prahu novi su proizvodi na tržištu, prirodnog sastava i arome, namijenjeni suvremenom korisniku koji zna cijeniti kvalitetu proizvoda i postavlja zahtjeve za kvalitetnijim pakiranjem.

Projekt uključuje cjelokupni razvoj proizvoda od osmišljavanja imena, preko dizajna robne marke i identiteta proizvoda do dizajna ambalaže. Naglasak je stavljen na funkcionalno pakiranje šećera, novost na tržištu u ovoj kategoriji proizvoda, odnosno praktično pakiranje koje omogućuje lakše doziranje proizvoda. Nakon uklanjanja zaštitne etikete i otvaranja proizvoda, korisniku su dostupne tri veličine otvora za sipanje.

Osnova vizualnog identiteta je suvremena tipografija u kombinaciji sa pročišćenim fotografijama i pastelnom kolor skalom dok je osnovna kućna boja tamno crvena. Motivi fotografija osmišljeni su u odnosu s proizvodom kako bi kombinacija odabranih kolora i motiva prenosila željenu pozitivnu emociju – srce kolačić za aromu jagode (ljubav, djetinjstvo), zvjezdica kolačić za aromu cimeta (zimske radosti, Božić), vanili kiflica za aromu vanilije (miris kolača, djetinjstvo) te uštipci za klasičan šećer u prahu (slatki zalogajčići, slatki užitak).

Doze šećera dodatno su pakirane u izložbeno-transportnu ambalažu u kojoj se nalaze na policama trgovina.

_
naručitelj: Puni okusi d.o.o. / kreativni tim: Izvorka Jurić (kreativna ideja, art direkcija, dizajn), Jelena Gvozdanović (ime proizvoda, tekst, suradnica na izvedbenom rješenju), Maja Danica Pečanić (fotografije na etiketama, fotografije ambalaže)

_
nagrade i priznanja:

  • nagrada dana na Favourite Design, 2014., Internacional
  • objavljeno na portalu Packaging of the World, 2014., Internacional
  • objavljeno na portalu The Dieline, 2014., Internacional
  • objavljeno na portalu Vizkultura, 2014., HR
DOMECA-seceri-001 DOMECA-seceri-002 DOMECA-seceri-003 DOMECA-seceri-004 DOMECA-seceri-005 DOMECA-seceri-006 DOMECA-seceri-007 DOMECA-seceri-008 DOMECA-seceri-009 DOMECA-seceri-010 DOMECA-seceri-011 DOMECA-seceri-012 DOMECA-seceri-013 DOMECA-seceri-014 DOMECA-web-1
Povratak na listu radova