Izvorka Jurić

Izvorka Jurić

  • dizajnerica, edukatorica
  • Design Bureau Izvorka Juric

Kontakt

izvorka@juric.biz

Mreže


Identitet robne marke KOER

KOER je robna marka tvrtke Klimaoprema d.d. koja je posvećena razvoju i proizvodnji nove generacije uređaja i aplikacija za HVAC (grijanje/ventilacija/hlađenje) i sustava za automatsko upravljanje zgradama. KOER proizvodi temelje se na novim idejama i tehnologijama koje su dorasle globalnim trendovima i potrebama korisnika. Radi se o premium proizvodima u svojoj kategoriji, koji su i cjenovno više pozicionirani. Komunikacija robne marke primarno je na engleskom jeziku, obzirom da su proizvodi orijentirani prema globalnom tržištu.

Motivi znakova konkurentnih tvrtki / robnih marki na globalnom tržištu u većini slučajeva su apstraktne forme koje sugeriraju kretanje, kruženje ili protok zraka, energiju i sl. te figurativni znakovi s motivima kuća (pametne kuće), strelica (kretanje zraka), pahuljica ili zvjezdica (grijanje/hlađenje) te listova (ekologija).

Ovim identitetom željelo se napraviti pomak od uobičajenih pristupa, a koji bi služio komunikaciji inteligentnih, sofisticiranih i suvremenih rješenja koje proizvodi nude te istaknuo ovu robnu marku u odnosu na ostale u toj kategoriji proizvoda.

Osnova identiteta je znak koji predstavlja stiliziranu skalu čime se sugerira osnova proizvoda > mogućnost podešavanja postavki prema vlastitim potrebama, odnosno upravljanje okruženjem. Forma je istovremeno dinamična (ritam ploha) i stabilna (ukupna forma s vertikalnim usmjerenjem) te ujedno predstavlja i balans > ravnotežu koja se postiže u ugodnom / udobnom okruženju.

Logotip KOER izveden je intervencijom u suvremenoj tipografiji i dovoljno je snažan da u dijelu aplikacija funkcionira samostalno. Kućne boje identiteta zauzimaju plavo-zeleni dio spektra, dok je u samim aplikacijama prisutna i upotreba sivih i crnih ploha.

U okviru ovog projekta realizirani su mnogobrojni materijali, uključujući i elemente korisničkog sučelja, pakiranje proizvoda, raznovrsne poslovne i promotivne materijale, brošure, štand za sajamski nastup, animirani potpis robne marke, mrežne stranice i sl.

_
naručitelj: Klimaoprema d.d. / kreativni tim: Izvorka Jurić (ideja, vizualni identitet, art direkcija, dizajn materijala), Jelena Gvozdanović (copywriting, dizajn materijala), Anka Stiskalov (animacija)

_
nagrade i priznanja:

  • internacionalna dizajn nagrada QuadAward, Quadaward UG, 2014., D
KOER-animiraniBRANDpotpis2-710 KOER-poslovnaSVE-1 KOER-mapa1 KOER-1logo KOER-2logo KOER-3logo KOER-4logo KOER-4piktogrami KOER-pakiranje02 KOER-pakiranje01 KOER-rollup KOER-sucelje1 KOER-sucelje2 KOER-sucelje3 KOER-brosure02 KOER-brosure03 KOER-web
Povratak na listu radova