Izvorka Jurić

Izvorka Jurić

  • dizajnerica, edukatorica
  • Design Bureau Izvorka Juric

Kontakt

izvorka@juric.biz

Mreže


Lintar

Lintar maslinovo ulje plod je dugogodišnjeg ulaganja tvrtke Cemex Hrvatska u održivi razvoj. Na nekoć eksploatiranom području južnih padina Kozjaka, lokalna uljara i tvrtka Cemex zajedničkim snagama ostvarili su projekt biološke rekultivacije sadnjom autohtonih vrsta maslina.

Suradnja je ostvarena u svim fazama, od strategije pozicioniranja na tržište i osmišljavanja imena proizvoda do kreiranja identiteta i dizajna ambalaže. Ime Lintar potječe od grčke riječi koja znači “lijevak” i koja je stari naziv za Kaštelanski zaljev, geografsko porijeklo ovog ulja.

Dizajn branda i ambalaže inspiriran je upravo lijevkom i lijevanjem. Tako brand izveden u tipografiji Maline stilizira liniju ulja koja slijevanjem niz površinu ispisuje ime, a oblik boce zapravo je okrenuti lijevak. Vizualni identitet ovog proizvoda spoj je tradicionalnog i suvremenog, što je posebno vidljivo u specifičnom spoju boja i oblika.

Tamno smeđa staklena boca ručno je bojana u vrlo svjetli žuto-zeleni ton te su na tu površinu dodatno otisnuti i tekstualni elementi. Etiketa s osnovnim informacijama o proizvodu nalazi se na ručki boce, a ostale informacije na osmerokutnoj kartonskoj kutiji s ručkom za prste.

_
dizajnirano za Tridvajedan / naručitelj: CEMEX Hrvatska d.o.o.

_
nagrade i priznanja:

  • Red Dot for High Design Quality, Red Dot Design Award: Communication Design, 2010., D
  • Pentawards Gold Award – Luxury Gourment Food, Pentawards, 2010., Worldwide
  • 0910 izložba hrvatskog dizajna, HDD – Hrvatsko dizajnersko društvo, 2010., HR
  • Art Direction Club Croatia Zlato u kategoriji ambalaže, Art Direction Club Croatia, 2010., HR
  • objavljeno na web portalu The Dieline, 2010.
  • objavljeno na web portalu The Lovely Package, 2010.
lintar-logo Lintar-name-b LINTAR-prezent1 TRIDVAJEDAN-Lintar2-b TRIDVAJEDAN-Lintar3-b TRIDVAJEDAN-Lintar6-b TRIDVAJEDAN-Lintar7-b TRIDVAJEDAN-Lintar8-b TRIDVAJEDAN-Lintar9-b TRIDVAJEDAN-Lintar10-b Lintar9 Lintar-bocae-obje
Povratak na listu radova