Posjet izložbi “Dizajn s feedbackom / Ozeha. Destinacija: Sisak”, stručno vodstvo i šetnja gradom Siskom

U subotu 17. prosinca u 11 sati u Info centru industrijske baštine Holandska kuća u Sisku održat će se stručno vodstvo i razgovor povodom izložbe “Dizajn s feedbackom / Ozeha. Destinacija: Sisak”. Autori koncepcije, Slavko Henigsman i Alira Hrabar Bekar te povjesničar dr. sc. Vlatko Čakširan, upoznat će vas s Ozehinim radom putem predstavljenih radova, govoriti o značajkama ove pokretne zbirke i njenoj poveznici sa sisačkom idustrijom. Informacije o prijavi za sudjelovanje pročitajte u nastavku!

Opis programa
Poludnevni stručno vođeni program povodom održavanja izložbe započinje dolaskom na Željeznički kolodvor Sisak oko 10 sati. Uključuje šetnju gradom uz obilazak neke od ključnih točaka sisačke povjesne arhitekture na potezu Željeznički kolodvor – Info centar industrijske baštine Holandska kuća pod stručnim vodstvom dr. sc. Vlatka Čakširana, povjesničara i muzejskog savjetnika Gradskog muzeja Sisak.

Nakon tematske šetnje gradom predviđen je posjet izložbi postavljenoj na dvije etaže uz stručno vodstvo u Holandskoj kući. Izložba predstavlja sažeti presjek djelovanja agencije Ozeha, nekada najveće agencije za propagandu i marketing na našem prostoru. Izložba je dio višegodišnjeg istraživanja, u svom izvornom obliku bila je producirana za HDD galeriju 2016., proširena je 2018. na izložbi u Galeriji Kortil u Rijeci te je ovo njena treća verzija. “Destinacija: Sisak” usmjerena je na istraživanja Ozehinih angažmana za sisačke industrijske divove – Željezaru Sisak i Rafineriju nafte Sisak u periodu od kasnih 50-ih do konca 70-ih godina prošloga stoljeća te oblikovanje ambalaže za tvornicu Segestica iz Zbirke ambalaže Gradskog muzeja Sisak. U okviru vodstva predviđena je projekcija reklamnih animiranih spotova Ozehine produkcije u suradnji s Zagreb filmom, a koju možete pogledati u kino dvorani Info centra.

Po iskazanom interesu, nakon posjeta izložbi kratko ćemo prošetati šetnicom uz rijeku Kupu do Starog mosta i arheološkog lokaliteta Siscia in situ u živom razgovoru s Vlatkom Čakširanom. Do povratka u Zagreb slobodno vrijeme.

Polazak

Vlakom u 9:00  sati, Glavni željeznički kolodvor u Zagrebu.

Povratak
Vlakom u 15:21 sati, Željeznički kolodvor Sisak.Iznimno je moguć povratak i idućom linijom u 16:52 sati.

Cijena prijevoza
Sudionici programa sami podnose trošak prijevoza vlakom. Cijena povratnih karata reducirana je u odnosu na regularnu cijenu i iznosi 40,40 kuna, a sjedeća mjesta bit će rezervirana za sudionike programa u dogovoru sa HŽ Putnički prijevozom u oba smjera. O detaljima vezano za rezervaciju karata bit ćete obavješteni po primitku prijave.

Broj sudionika
Broj sudionika je ograničen na 40.

Prijava
Prijave za sudjelovanje u ovom poludnevnom programu primaju se do kraja dana 13.12.2022. na mail adresu: alira.hrabar@gmail.com