Elen LEAF solarna stanica za punjenje električnih vozila dobila je iF DESIGN AWARD 2017

HEP Opskrba i dizajnersko-arhitektonski tim Banić-Göttlicher, Vukmanović i Galić dobili su renomiranu i svjetski priznatu iF DESIGN AWARD. Pobjednički produkt, ELEN LEAF, pobijedio je u disciplini Arhitektura, u kategoriji Javna arhitektura. Svake godine, najstarija njemačka neovisna dizajnerska institucija, hanoverski iF International Forum Design GmbH, organizira dodjelu čuvene iF DESIGN AWARD.

Natjecanje je bilo napeto: preko 5.500 radova poslano je iz 59 zemalja svijeta, u nadi da će dobiti potvrdu izvrsnosti. Elen Leaf solarna stanica za ultrabrzo punjenje električnih vozila spojem vrhunskog dizajna, obnovljivog izvora energije i moderne tehnologije koja omogućava smanjenje emisije CO2 te pomaže u očuvanju okoliša oduševila je 58-člani žiri koji se sastoji od nezavisnih stručnjaka iz cijelog svijeta.
Više informacija o Elen Leaf stanici može se naći na stranicama “Design Excellence” na iF svjetskom vodiču za dizajn (iF WORLD DESIGN GUIDE).  http://ifworlddesignguide.com/entry/207698-elen-leaf/

 

O HEP Opskrbi

HEP Opskrba članica je  HEP Grupe, najveći i najdinamičniji opskrbljivač električnom energijom u Hrvatskoj, i bila je nositelj razvojnog projekta – ELEN. Projekt ELEN rezultat je vizije prema kojoj HEP Grupa želi biti vodeća u regiji u izgradnji infrastrukture za punjenje električnih vozila temeljene na obnovljivim izvorima energije i mogućnostima naprednih elektroenergetskih mreža.

Ovim projektom HEP dokazuje poziciju tržišnog lidera, održava korak s ciljevima energetske strategije EU (20/20/20) i postepeno gradi mrežu punionica duž najvažnijih hrvatskih prometnica.

 

O kreativnom timu

Dizajnerice Ana Banić Göttlicher i Maša Vukmanović udružile su se s arhitektom Ivanom Galićem iz Nop Studija na projektu solarne stanice za punjenje električnih vozila, za natječaj kojeg je raspisala HEP Opskrba a provelo Hrvatsko dizajnersko društvo. Stanica Elen Leaf realizirana je u Zagrebu 2016. godine.

Elen Leaf primjer je uspješne suradnje dizajnerske i arhitektonske struke. Svi autori pojedinačno iza sebe imaju niz izložbi, priznanja i nagrada, a od struke su kao tim dobili najveću potvrdu izvrsnosti kroz iF Design Award 2017.

eLEN

O iF DESIGN nagradi

Od samog osnutka nagrade, prije više od 60 godina, iF DESIGN nagrada prepoznata je kao mjerilo kvalitete za izvanredan dizajn. iF žig obilježje je izvrsnosti u dizajnu, a sama iF nagrada jedna je od najvažnijih na svijetu. Nagrada se dodjeljuje u sljedećim kategorijama: produkt dizajn, ambalaža, komunikacije i dizajn usluga, arhitektura, interijer i profesionalni koncepti. Svi nagrađeni projekti prikazani su u iF WORLD DESIGN GUIDE, na iF design app, te su izloženi na iF design izložbi u Hamburgu.

BeFunky Collage

Fotografija: Ivan Dorotić

Investitor: HEP Opskrba

Dizajn: Ana Banić Göttlicher / 4N4 design, Maša Vukmanović / Maša Vukmanović kreativni studio

Arhitektura: Ivan Galić / NOP studio

 

PROJEKTNI TIM

Arhitektura: Damir Mance

Statika: Ivica Šaban

Struja: Zlatko Galić

Izvođač: Elna Kabel