Vedran Klemens

Vedran Klemens

  • Slobodni ilustrator, grafički dizajner i art direktor

Kontakt

vedranklemens@gmail.com


Životopis

Vedran Klemens je slobodni ilustrator, grafički dizajner i art direktor. Rođen je 1978. godine u Sarajevu a od 1997. godine živi i radi u Zagrebu.

Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti i grafički dizajn na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

Godinama je radio u reklamnoj agenciji Grey Zagreb, u početku kao grafički dizajner a zatim kao art direktor. Istovremeno je sudjelovao kao vanjski suradnik na projektima za brojne druge reklamne agencije. Od 2014. godine posvećuje se u potpunosti samostalnoj karijeri.

Ima bogato radno iskustvo na širokom području koje pokriva ilustraciju i grafički dizajn, oglašavanje te umjetnički rad i izlaganje.

Kao ilustrator, dizajner ili art direktor autor je ili koautor na projektima koji su osvojili brojne domaće i međunarodne nagrade koje uključuju: Red Dot, Sudnji dan - ilustrator godine, Lice knjige, Dan D - posebno priznanje, ADC Hrvatska, ADC Europe, IdejaX, MIXX Award, FESTO, Effie Hrvatska Grand Prix i dva zlata, European Change Communications Award, Epica Awards, D&AD In Book Award.

Portfolio, životopis i popis nagrada dostupni su na www.vedranklemens.com i www.behance.net/klemens