Sven Sorić

Sven Sorić

  • Dizajner
  • freelance/slobodni umjetnik

Kontakt

soric.sven@gmail.com
0915840484


This Town Needs Posters

This Town Needs Posters je platforma za diazjn i ručni, analogni tisak, koju čine Hrvoje Spudić i Sven Sorić. U svom radu naglasak stavljaju na materijale proces i tehniku rada, te sve njihove nedostatke, kao i zanatske nesavršenoti proizašle iz procesa prihvaćaju kao elemente oblikovanja. Djeluju na područuju nezavisne glazbene i kulturne scene unutar koje surađuju s domaćim i inozemnim akterima, među kojima izdvajaju Močvaru, Žedno Uho, Zavod za eksperimentalni zvuk, Klubviziju sc, Kulturu Promjene, AKC Attack.

Na zagrebačkom Danu D 2014. godine nagrađeni su prvom nagradom žirija, te im je na beogradskom Mikseru 2015. dodjeljen Mikser Award. Drže predavanja na SOS Dizajn Festivalu u Sarajevu, DA festivalu na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu i na Fluid Design Forumu u Baru, izlažu u Zagebu, Rijeci, Beogradu, Sisku, Subotici. Početkom 2017. samostalno izlažu u galeriji HDD.

Aktivno drže radionice među kojima ističu dizajnerske početnice na Danu D i u muo, radionice u msu, na Fluid Design Forumu u Baru, na Danima kreativnih industrija u Dubrovniku i povodom 70 godina oslobođenja Zagreba.

http://thistownneedsposters.com

intervju za dizajn.hr

 

Povratak na listu radova