Marko Rašić

Marko Rašić

  • Creative director
  • Rašić+Vrabec

Kontakt

markorasic@gmail.com

Mreže


Životopis

Kao kreativni direktor, art direktor i dizajner profesionalno djeluje već 15 godina i vodi i stvara razne kulturne i komercijalne projekte, koji su prepoznati i van granica Hrvatske te sa suradnicima osvaja važne strukovne domaće i inozemne dizajnerske nagrade i priznanja.

Specijalnost su mu izložbeni i prostorni grafički dizajn (environmental graphic design) te prostorne instalacije koje integriraju dizajn i umjetnost u postojećoj arhitekturi. Realizirao je mnogobrojne postave izložbi s naglaskom na interaktivnost i multimediju.

Nakon 12 godina rada kao dizajner i art direktor u Studiju Rašić, 2014. godine osniva studio Rašić+Vrabec sa Vedranom Vrabec gdje razvijaju svoj specifični pristup klijentima.

Svakom projektu pristupaju holistički, ekološki i društveno odgovorno, te uživaju u vođenju multidisciplinarnih timova za velike i male, jednostavne i složene muzejske projekte. Uz bogato iskustvo dizajna i vođenja projekata u kulturi Rašić+Vrabec su autori i osnivači projekta Freewa (Free Water Project) koji promiče korištenje besplatne i pitke vode. Od 2016. do 2017. su osnovali i vodili tvrtku Freewa kao kreativni direktori.

Više na: www.rasicvrabec.com