SONDA LIVE!!! IN ZAGREB (11. 04. – 15. 4. 2011.)

U ponedjeljak 11. 4. u 20 sati otvara se prva iz serije izložbi nagrađenih autora na Izložbi hrvatskog dizajna 0910. Studio Sonda iz Poreča dobio je Veliku nagradu HDD-a za rad ‘Booktiga09’, no ovom prilikom neće primarno predstaviti taj rad, niti će u prostoru tek rasprostrti svoj dizajnerski portfolio, nego će u HDD galeriji izložiti sebe same, svoju kreativnu, radnu, poslovnu i socijalnu svakodnevicu te procese osmišljavanja i realizacija svojih koncepata i radova

Studio Sonda preselit će vlastiti ured u HDD galeriju, te će u trajanju od 11. – 15. 4. 2011. biti potpuno otvoren pogledu publike i javnosti. Sve što se događa u galeriji, odnosno privremenom zagrebačkom uredu Sonde, moći će se vidjeti i putem live streama na web stranici www.sonda.hr

Razgovor s autorima održat će se pretposljednji dan izložbe, u četvrtak 14. travnja u 19 sati.

Iz teksta deplijana izložbe:
Ovom izložbom u kojoj izlaže prvenstveno svoj studio, način osmišljavanja i realizacije ideja i koncepata, poslovanja, međuljudskih odnosa, odnosa s klijentima i sl. Sonda vas posve iskreno uvlači u svijet stvaralačkog i radnog procesa svojstvenog jednom pristojnom kreativnom studiju s određenim rezultatima iza sebe, a evidentno zemljopisno pozicioniranog podalje od svih relevantnih zbivanja u branši (Poreč). Pritom smatrajući kako izloženi radovi ili nagrade dobivaju posve novu percepciju ukoliko se korisniku pruži mogućnost upoznati sredinu u kojoj se idejno rađaju i načine na koji se realiziraju, oboje u svoj svojoj genijalnosti i banalnosti. Izloženi radovi kao takvi u ovoj izložbi postaju sekundarni – ono što je važno jest razumijevanje načina njihova stvaranja i odnos prema njima.

sonda (5)

Detalj postava


O studiju Sonda:

Sonda (Poreč) je kreativni studio za oblikovanje i razvoj vizualnih i tržišnih komunikacija i promociju. Studio je svoj rad započeo izdavanjem istoimenog besplatnog tiskanog dvojezičnog vodiča s najavama zabavnih, kulturnih i ostalih atraktivnih događanja na području Istre, Kvarnera i šire, koji je izlazio je u kontinuitetu od 2004. – 2007. Pomno osmišljena promotivna diverzija projekt je brzo usadila u srca ciljanih konzumenata (plakati, naljepnice, dizajn, serija partyja, koncerti, majice, bedževi…) te ga profilirala u zapažen projekt koji je kvalitetom rada i interesom javnosti iznjedrio temelje budućeg kreativnog studija. Poseban efekt uvijek su ostavljale naslovnice časopisa, ilustrativne sezonske refleksije, odnosno svojevrsni komentari raznih značajnih događanja.

Danas Sonda sudjeluje u domaćim i međunarodnim projektima i izložbama, afirmirala se na različitim područjima rada, od izrada vizualnih identiteta i kreativnih koncepata do pozicioniranja proizvoda i robnih marki, uredništva, izdavaštva… te odrađuje projekte za mnoge domaće i strane klijente (Elan ženska kolekcija skija, MTV, kozmetičke linije, turističke zajednice, hotelijerske kuće, likovna udruženja i galerije, gospodarski subjekti…). Studio Sonda čine: Sean Poropat, Jelena Šimunović, Kristina Poropat, Tina Erman, Ana Buršić i Aleksandar Živanov, djeluje od 2004. godine i dobitnik je vrijednih domaćih i međunarodnih nagrada:

Napomena posjetiteljima:
Prostor u HDD galeriji će se tijekom izložbe snimati te digitalno emitirati na web stranici www.sonda.hr u realnom vremenu. Ulaskom u prostorije HDD-a suglasni ste da ćete biti snimljeni i emitirani na navedenoj web stranici.