Putujuća izložba Common Grounds nastavlja europsku turneju

Nakon Beograda, Zagreba, Skoplja, Tirane, Plovdiva, Beča, Istanbula i Budimpešte, izložba Young Balkan Designers gostuje na prestižnom Međunarodnom sajmu namještaja u Kölnu, koji se održava od 18. do 24. siječnja, u okviru Pure Talents zone.

Godišnja Pure Talents izložba Međunarodnog sajma namještaja u Kölnu predstavlja rezultat aktivnosti sajma usmjerenih prema afirmaciji i promoviranju perspektivnih dizajnera širom svijeta s fokusom na područja produkt dizajna, dizajna interijera i arhitekture.

Izložbu u hali 4.2 karakterizira izbor eksperimentalnih radova mladih dizajnera, škola za dizajn i novoformiranih platformi i timova mladih autora s ciljem prezentacije i povezivanja s poslovnim sektorom. U tom smislu, i ovo gostovanje YBD-a se razlikuje od prethodnih s obzirom na to da glavne posjetitelje izložbe čine ljudi iz poslovnog sektora i zainteresirana javnost. Ovakav vid predstavljanja izuzetno je bitan za prezentaciju regionalnog dizajna te čini jednu od glavnih aktivnosti projekta Mladi balkanski dizajneri, koji služi kao most između edukacije i tržišta rada.

12439019_942735009137408_5996215750650634112_n

U Kölnu se predstavljaju hrvatski dizajneri Tvrtko Bojić, Sara Pavleković Preis, Niko Crnčević, Marko Petrić, Ante Krizmanić i Anesia Grkov Mervcich.

Tvrtko Bojić: Carso

Sara Pavleković Preis: Music Box

Niko Crnčević: Toys from long ago

Marko Petrić: Object within an object

Ante Krizmanić: Tikvan

Anesia Grkov Mervcich: Birdie

Young Balkan Designers 2015

Međunarodni sajam namještaja u Kölnu, 18. – 24.1.2016.
Hala 4.2, štand E-010

Više o Pure Talents zoni Međunarodnog sajma namještaja u Kölnu pročitajte ovdje:

http://www.imm-cologne.com/imm/trade-fair/Segments/Pure-Talents/index.php

eu (1)