[d]razgovori u sklopu izložbe U KRUGU ŠKOLE: ZELENI VAL

U utorak 11.10. s početkom u 18 sati održat će se drugo od javnih događanja i diskusija u sklopu projekta i izložbe U KRUGU ŠKOLE: ZELENI VAL u organizaciji neformalnog saveza Organizam i Udruge bivših učenika ŠPUD-a. Gosti će ovog puta biti dizajnerski kolektiv OAZA kao jedan od aktera čija se aktivnost mapira u sklopu projekta, sa specifičnim fokusom na njihovom PROJEKTU ILICA (MADE IN ILICA / OLD SCHOOL ILICA).

Za vrijeme trajanja izložbe u HDD galeriji u istom ambijentu, ali i na drugim lokacijama, održat će se i razgovori s udrugom Pimp my Pump, organizacijskim timom Design District Zagreb, te timom projekta Akupunktura grada

oaza_projekt-ilica

Termini razgovora

Petak, 7.10.2016. u 17:00
Hrvatsko dizajnersko društvo / Dan D

Moderatorica: Mia Biondić
Gosti: Marko Golub, Karla Paliska

Utorak, 11.10.2016. u 18:00
Oaza / Projekt Ilica

Moderator: Marko Golub
Gošća: Maja Kolar

Srijeda, 12.10.2016. u 17:00
Pimp My Pump
Moderatorica: Mia Biondić

Ponedjeljak, 17.10.2016. u 18:00
Design District Zagreb
Moderator: Marko Golub

Utorak, 18.10.2016 u 18:00
Akupunktura grada / Adventski kalendar
Moderator: Goran Babić

Četvrtak, 20.10.2016. u 20:00
Završno okupljanje i prezentacija

p1410825-custom

U krugu Škole je kulturno-umjetnički i edukativni projekt koji se u nestalnoj dinamici odvija od 2009. na potezu ulica Masarykova-Gundulićeva-Ilica-Frankopanska s ciljem upoznavanja i senzibiliziranja šire javnosti prema značaju Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u prostoru i vremenu. Tumači se da su visokoškolske ustanove ustvari one koje u potpunosti educiraju umjetnike i dizajnere, iako se učenici ŠPUD-a od ostalih razlikuju upravo po tome što su se kroz razdoblje adolescencije obrazovali u umjetnosti te je u njima razvijen odnos prema umjetničkom djelovanju tijekom odrastanja i sazrijevanja.

p1410826-custom

U 2016. UBU je pokrenuo novu etapu projekta pod nazivom U krugu Škole – Zeleni val sa željom otvaranja novog dijaloga u ovom istraživačkom ciklusu, a postavlja ga na novu dionicu “kruga” Škole gradsku prometnu os istok-zapad koja povezuje institucije na potezu između HDLU-a i Arhitektonskog fakulteta. U krugu škole – Zeleni val želi sagledati budućnost kruga postavljajući tezu“zeleni val kao budućnost kruga” Škole. Iz te perspektive UBU će povezati svoja dva aktivna projekta: U krugu Škole i UBUdućnost.

p1410833-custom

Okvir u kojem će UBU postaviti ovaj dijalog na Zelenom valu moći će se koristiti kao mogući otvoreni model afirmativnog upoznavanja susjednih institucija, organizacija i njihovih aktera i odnosa spram javnog prostora koji koriste u neposrednoj blizini te njihove aktivacije s ciljem razvoja publike za aktualne projekte. U programu sudjeluju učenici ŠPUD-a i bivši učenici ŠPUD-a koji su danas eminentni umjetnici u području likovnih umjetnosti, a sam projekt obuhvaća niz umjetničkih istraživanja, predavanja,umjetničkih radionica, izložbi, debata, produkciju umjetničkih radova te izlaganje u Galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva.

Više o izložbi pročitajte OVDJE

p1410799-custom