[d]razgovor i vodstvo kroz izložbu: DIZAJN I SEKSUALNOST

U ponedjeljak 30. svibnja u 19 sati u HDD galeriji održat će se razgovor i vodstvo kroz izložbu X X X X – ČETIRI ČASOPISA KOJA SE NE SRAME s autorom izložbe GORANOM MARTINOM ŠTIMCEM. Ovaj dizajner i istraživač dizajnerskog nasljeđa provest će nas kroz priču o četiri prikazana časopisa, s naglaskom na dvama manje poznatima u domaćoj sredini – PARADOKSU i TWENU.

Autor će također povući i neke dodatne paralele i poveznice između domaćeg i inozemnog tiska, osobito u razdoblju šezdesetih i sedamdesetih godina, govorit će i o utjecaju i recepciji erotskog tiska u domaćoj sredini referirajući se na neke od bitnih tekstova pisanih o toj temi, ali i pokazati neka od drugih izdanja koje niste mogli prolistati na izložbi. Vidimo se!

unnamed

Izložba X X X X – ČETIRI ČASOPISA KOJA SE NE SRAME rubno je povezana s izložbom ROMAN CIESLEWICZ: SJAJNI TRAGOVI održanom prije tri godine, čija je koncepcija počivala na vezama čuvenog poljsko-francuskog dizajnera i hrvatske sredine putem kultnog magazina START. No tema je ovoga puta veza između magazina i časopisa, dizajna i seksualnosti, a osim već spomenutog Starta, koncentrira se na još tri primjera: slavni njemački magazin TWEN, mjesečnik PARADOKS i franšizno izdanje PLAYBOYA.

Više o izložbi pročitajte OVDJE.