[d]razgovor: Dizajn, obrti, lokalna zajednica (9. 12. 2014.)

U utorak, 9. prosinca u 20 sati u HDD galeriji održat će se javni [d] razgovor na temu DIZAJN, OBRT, LOKALNA ZAJEDNICA. Povod za razgovor je izložba PROJEKT ILICA dizajnerskog kolektiva OAZA, a osim članica OAZE sudjelovat će MATIJA DUIĆ (Hrvatska obrtnička komora), intermedijalni umjetnik BORIS BAKAL (Bacači sjenki) i sudionici projekta, a moderator je Marko Golub.

Izložba Projekt Ilica na jednom mjestu okuplja sve aktivnosti dosad realizirane u sklopu istoimenog istraživačkog, radioničkog i kolaborativnog projekta koji objedinjuje dizajn, tradicionalne obrte i lokalnu zajednicu. Projekt adresira problem nestajanja lokalnih radnji i obrta u Zagrebu iz specifičnog dizajnerskog rakursa, nastoji detektirati već postojeće lokalne resurse te ih pokušava strateški povezati u nov, funkcionalan i živ organizam koji će proizvoditi nove vrijednosti.

Kroz razgovor s pozvanim sugovornicima pokušat ćemo sagledati ovu inicijativu mladih dizajnerica u širem kontekstu, kako iz vizure institucija (HOK), tako i sudionika projekta, te aktera koji su se u svojoj praksi bavili sličnim temama i istraživanjima u prostoru grada (Bacači sjenki).

Više o izložbi Projekt Ilica: http://dizajn.hr/#1693

PROJEKT ILICA
HDD galerija, 02. – 12. 12. 2014.

autori projekta: Oaza (Nina Bačun, Ivana Borovnjak, Roberta Bratović, Tina Ivezić, Maja Kolar, Maša Poljanec)
Organizator: HDD galerija / Hrvatsko dizajnersko društvo
Voditelj galerije: Marko Golub
Suradnici: Bojan Mrđenović (fotograf), Neven Petrović (snimatelj), Emir Šehanović (montaža)
Tekstovi: Jan Boelen, Marko Golub, Oaza

Obrtnici: Stipan Josić, Dubravko Lacković, Alenka Antolić-Soban, Ivica Prgomet
Posebne zahvale: Mijo Majhen, Sandra Đukić, Damir Žižić, Boris Božić, Vjeran Periček, Janka Vukmir
Sponzori tiska: Cerovski Print Boutique, Ars kopija

Hrvatsko dizajnersko društvo / HDD galerija
Boškovićeva 18, Zagreb
http://dizajn.hr
Pon – pet 10 – 20h
Subotom 10 – 15h

Program HDD galerije podržavaju Ministarstvo kulture RH i Grad Zagreb. Izložba je sufinancirana sredstvima zaklada Kultura nova i Hrvatska kuća..