Dizajnerska početnica: JA, GRADITELJ

U subotu, 27. veljače 2016. s početkom u 10 sati, održat će se Dizajnerska početnica pod nazivom “Ja, graditelj” u vodstvu dizajnerice ANDREJE ROŽIĆ. Radionica je namijenjena polaznicima nižih i viših razreda osnovne škole, a koncipirana je kao 4 školska sata u ukupnom trajanju od 180 minuta.

Kroz izradu nacrta i skica te konstrukciju maketa od Lego kockica, osmislit ćemo stambeni prostor i njegovo unutrašnje uređenje. U fazi skiciranja, naučit ćemo crtati i čitati nacrte prostora. U fazi izrade maketa, osmišljeni nacrt ćemo prikazati u tri dimenzije, pri čemu će Lego kockice omogućiti laku izradu te mogućnost brze izmjene i nadogradnje. Osnovna ideja radionice je shvaćanje prostora i oblikovanje istog prema svojim željama, idealima i potrebama, a pritom ćemo paziti na strukture zasnovane na volumenu, funkciji, proporciji i materijalu.

Andreja Rožić, mag. ing. des., završila je Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn te Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu. Karijeru je započela kao pripravnica modnog dizajnera, a trenutno radi kao dizajnerica interijera u vlastitoj tvrtki. Uže polje interesa joj je istraživanje funkcionalnosti stvari i prostora, te njihov odnos prema ljudskom tijelu.

Mjesto: HDD galerija, Boškovićeva 18, Zagreb
Vrijeme: subota, 27. veljače 2016., 10–13 sati
Kotizacija za sudjelovanje: 50 kuna
Uzrast polaznika: niži i viši razredi osnovne škole
Rok za prijave: do petka, 26. veljače 2016. u 17 sati, na dizajnerskapocetnica@dizajn.hr