Dizajnerska početnica: Gradimo uzorkom

prilog 1 - foto

U subotu 28. listopada s početkom u 11 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se besplatna radionica Gradimo uzorkom. Voditeljice radionice su Tatjana Liktar Elez, Kristina Careva i Ana Mrđen (grupa Prostor oko mene), a rok za prijavu je petak 27. listopada do 15 sati.

O radionici

Teme radionice su opna, uzorak i kompozicija. Polaznici će se baviti oblikovanjem opni (ploha zidova) uz pomoć uzoraka te stvaranjem pravilnih i nepravilnih kompozicija.

U početnom dijelu radionice polaznici i voditeljice će analizirati i razgovarati o primjerima uzoraka, njihovu značaju, proporciji, mjerilu i odnosu prema mjerilu čovjeka. Vlastite uzorke stvarat će lijepeći trake na kartonske plohe. Prilikom oblikovanja uzoraka inspirirat će se zadanim primjerima i učiti prenositi viđeno, odnosno stvarati vlastito.

Na razini grupe polaznici će stvarati kompozicijski sklop u koji će pokušati ugraditi sve izrađene opne, a zatim će raspravljati o mogućnostima gradacije i akcenta te grupno odlučivati o načinu povezivanja i rezanja otvora unutar uzoraka.

Cilj radionice je promišljanje teme uzorka, njegova značaja u definiranju opne i otvora u njoj, prenošenje uzorka iz mjerila u mjerilo te promišljanje i osmišljavanje kompozicije.

Radionica je besplatna, a namijenjena je učenicima od 3. do 6. razreda osnovne škole.

Rok za prijave je petak 27. listopada do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

O voditeljicama

Grupa Prostor oko mene

Voditeljice radionice su dipl.ing.arh. Tatjana Liktar Elez, dipl.ing.arh. Ana Mrđen i dipl.ing.arh. Kristina Careva, dr.sc. Prostor oko mene grupa je autora koja kod djece žele pobuditi razumijevanje i interes za okolinu, oblikovanje prostora i arhitekturu. Autori su arhitektonskog priručnika za djecu pod nazivom Prostor oko mene, namijenjenog djeci osnovnoškolskog uzrasta, a vodili su i brojne radionice za djecu.